keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Daisy Goodwin: Victoria

Kun kuulee puhuttavan Englannin pitkäaikaisesta hallitsijasta, kuningatar Victoriasta, mielikuva on herkästi pieni, pyylevä, "hapannaamainen" naishahmo. Sitä hän on toki voinut ollakin, mutta joskus hänkin on ollut nuori kaunis nainen. Siitä ajasta kertoo Daisy Goodwinin romaani Victoria (St. Martins Press 2016), jonka pohjalta on tehty Suomen televisiossakin vastikään nähty sarja. Vai onko kirja tehty sarjan käsikirjoituksen pohjalta? Nyt en ole täysin varma... Joka tapauksessa, kun olin ensin nähnyt sarjan, kirja oli hyvin helppo- ja nopealukuinen, siksi yksiin tapahtumat kulkevat. Sarja vain eteni pitemmälle kuin tämä kirja... lieneekö siis jatkoa tulossa myös kirjallisena? Ymmärtääkseni tv-sarjaan ollaan kuvaamassa toista kautta.



Kirja siis kertoo nuoren, vasta 18 vuotta täyttäneen Victorian noususta valtaistuimelle kuningas Vilhelm IV:n kuoleman jälkeen. Victoria käyttäytyy kuin kuka tahansa teini kapinoiden äitiään ja tämän neuvonantajaa vastaan, mutta toisaalta hän suhtautuu asemaansa äärimmäisen kypsästi ja vakavasti. Kirjassa (ja tv-sarjassa) kuvataan myös, kuinka Victoria ihastuu pääministeriinsä lordi Melbourneen, mitä ei todellisuudessa varmastikaan tapahtunut. Suku on sitä mieltä, että Victorian tulee mennä naimisiin prinssi Albertin kanssa, mutta Victoria haluaa päättää itse omasta avioliitostaan ja ennen kaikkea mennä naimisiin rakkaudesta. Albertin tullessa vierailulle Englannin hoviin veljensä Ernestin kanssa Victoria kuitenkin ihastuu tähän, ja loppu onkin historiaa. :) 

Kirjalla pääsen kuittaamaan Down Under -lukuhaasteesta kohdan 36: englanninkielinen kirja. Saan kirjasta haasteeseen kaksi pistettä vaikkei kirja Australiaan sijoitukaan, sillä siinä käsitellään vaihetta Englannin ja Australian historiassa, kun kuolemaantuomittujen rangaistuksia muutettiin karkotukseksi Australiaan.

Mistä kirja minulle: kirjastosta
Goodreads-tähdet: 4 tähteä
Kirjan tietoja: 
Daisy Goodwin: Victoria
St. Martins Press, 2016
404 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti